Hur har kryptovalutor utvecklats det senaste året?

Kryptovaluta

Den som handlat kryptovalutor på senare tid är medveten om de uppsving och sving åt andra hållet när det kommer till just kryptovalutor.

2017 såg Bitcoin sitt högsta pris någonsin och sedan dess har Bitcoin inte nått de nivåerna igen. En av anledningarna är att kryptovärlden under 2017 öppnades upp för en massa nya marknader som aldrig tidigare kunnat handla kryptovalutan. Några av dessa marknaden var Kina och Sydkorea. Med hänsyn till de två ländernas extremt stora befolkning kan man enkelt dra slutsatsen att en sådan stor marknad direkt påverkar priset på en valuta.

Denna utveckling ledde till att allt fler började handla kryptovalutorna och priserna sköt upp i höjden. Bubblan avtog kort därefter och mot början av 2018 återgick valutorna till normalnivåer.

Sedan tidigt 2018 har valutorna varit stadiga på samma nivåer och inga spikar har skett sedan den senaste kryptovaluta bubblan.

Vad kan man förvänta sig framöver för kryptovalutor?

Framåt kan man förvänta sig att se allt fler tjänster som underlättar handeln av kryptovalutorna.

Att förutspå bubblor och dylikt är inte allt så lätt men att förutspå trender och utvecklingar är lite enklare.

På senare tid har en massa nya tjänster dykt upp, som bland andra Koinly.io som hoppas göra det enklare att betala sin skatt på just kryptovalutahandel.

Andra tjänster som möjliggör till exempel köp av Bitcoin via Swish och mer kommer också att dyka upp, vilket kommer innebära att allt fler har möjligheten att handla valutan och att detta därefter innebär ett ökat pris för valutan. Om detta kommer bidra till en direkt spik i pris är svårt att säga dock kommer det innebära en gradvis ökning i pris—det är nästan garanterat—förutsatt att inget radikalt sker som påverkar kryptovalutornas priser allt för mycket.

Bitcoin nuvarande pris

Bitcoins pris i dagsläget havererar runt 100,000 SEK per Bitcoin, eller 10,000 USD.

Priset på Bitcoin sent år 2017 var hela 20,000 USD, eller i dagens krona 200,000 SEK.

Att nå de nivåerna igen är oerhört svårt och kommer kräva stora händelser inom kryptovärlden som få kan se i dagsläget. Inga sådana tektoniska händelser finns på horisonten i dagsläget vilket är varför man enkelt kan dra slutsatsen att priserna kommer vara desamma som de idag är förutsatt att inget överraskande händer.

Var kan man följa Bitcoins pris live?

Många hemsidor erbjuder möjligheten att följa Bitcoins prisutveckling, samt nuvarande pris, live. Den populäraste tjänsten som erbjuder detta är idag nog CoinMarketCap. Hemsidan är på engelska dock är det väldigt enkelt att navigera sidan.

På framsidan kan man se priset på Bitcoin och andra populära valutor, som Ethereum, Ripple och andra. På bloggen kan man följa nya ICO:s och andra nyheter så man inte missar något nytt överhuvudtaget.

Är kryptovalutor ett ämne som intresserar en gör man rätt i att följa bloggen och aldrig missa en nyhet igen. På så vis kan man vara förbered om en eventuell spik äntligen sker och man kan således vara först i att handla den kryptovaluta man verkligen tror på.

Utöver CoinMarketCap finns även andra sidor som gör samma jobb, dock är denna tjänst den i dagsläget populäraste sidan och söker man nyheter gör man rätt i att följa hemsidan och priserna hos dem, då de inte missar någon nyhet alls och gör det enkelt för den intresserade att hålla i sig framkanten inom just kryptovalutor. Bokmärk helt enkelt CoinMarketCap så kommer du snart aldrig missa en nyhet igen.